Кметът откри Планетариума: Винаги трябва да се гледа нагоре, към звездите

24rodopi.com/Общество „Трябва да се гледа нагоре, към звездите, не надолу, към краката. Защото колкото е необятен небосклонът, космосът, толкова са н

24rodopi.com/Общество

„Трябва да се гледа нагоре, към звездите, не надолу, към краката. Защото колкото е необятен небосклонът, космосът, толкова са необятни и мечтите. Затова ние трябва да работим за постигането им. Скъпи ученици, бъдете усърдни и също следвайте мечтите си“.

Това пожела кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който откри Планетариума към Астрономическата обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали.

Той преряза лентата заедно с директора на „звездната институция“ Агоп Узунбохосян.

Планетариумът към обсерваторията е резултат от финансиране по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“. Изграден е 7-метров купол с уникална за страната надуваема конструкция, без да е  нарушена архитектурата на сградата. Проектът се реализира с допълнителна решаваща финансова подкрепа от Община Кърджали.

„Радостен и щастлив съм, че Общината има принос към това уникално съоръжение. Обсерваторията в Кърджали е емблематична, тя е една от атракциите на града, а сега ще стане още по-интересна за жителите и гостите“, посочи кметът.

Ерол Мюмюн благодари на областния управител Никола Чанев, който бе част от официалните гости, за добрата съвместна работа между местната власт и Областната администрация.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0