Кметът на Кърджали: Готови сме с проекти за три моста към „Възрожденци“

Кметът на Кърджали: Готови сме с проекти за три моста към „Възрожденци“

24rodopi.bg/Кърджали Община Кърджали има готови проекти за изграждане на три моста, които да подобрят пътната връзка на квартал „Възрожденци“. За о

24rodopi.bg/Кърджали

Община Кърджали има готови проекти за изграждане на три моста, които да подобрят пътната връзка на квартал „Възрожденци“. За осъществяването им обаче е необходима финансова помощ от държавата, обяви кметът Хасан Азис по време на общественото обсъждане на проектобюджета за тази година.

 

Едното от съоръженията ще трябва да свърже стотните блокове с Крайно село, като по този начин „Възрожденци“ ще има пряк излаз на пътя към язовира. Другият мост трябва да е изграден в района на пасарелката, към парк „Арпезос-Север“. Третото съоръжение ще свърже първите блокове с улица „Осми март“, в района на КАТ, като така се избегне трафика на разклона за Ардино, обясни Хасан Азис.

 

Граждани пък поискаха да бъдат заделени средства за повече беседки в зоните за отдих, видеонаблюдение срещу вандалски посегателства, както и реконструкция и функциониращи фонтани.

Както вече писахме, 106 876 000 лева е проектобюджетът на Кърджали за тази година, който ще бъде предложен за гласуване в Общинския съвет. Увеличението спрямо м.г. е над 20 на сто.

77,2 млн. лева са предвидените приходи от държавата, докато местните са в размер на 20,2 млн. лева. В бюджета са заложени разходи в размер на 106,8 млн. лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0