Кметът на Истанбул прие покана да посети Кърджали (снимки)

Кметът на Истанбул прие покана да посети Кърджали (снимки)

24rodopi.bg/Регион Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу прие поканата да посети Кърджали, отправена му от д-р инж. Хасан Азис. Двамата разговаряха в Ист

24rodopi.bg/Регион

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу прие поканата да посети Кърджали, отправена му от д-р инж. Хасан Азис. Двамата разговаряха в Истанбул.

„Проведохме приятелска и топла среща с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.

Обсъдихме общи теми и проекти като Smart Cities, градско развитие, екология и възобновяеми източници на енергия, той с радост прие поканата ми да ни гостува в Кърджали, а и някоя от следващите срещи на Инициативата „В40 Balkan Cities Network“ да се проведе в България.

Подарих му книгата си „Децентрализацията като фактор за развитие на местното самоуправление“ в превод на английски език.

Тук на практика изпълняваме заложеното в нея – за региони, които съжителстват и си взаимодействат под мотото „Щастливи градове, щастливи хора“, поясни кметът на Кърджали.

Припомняме, че той участва в Конференцията „В40 Balkan Cities Network“.

Направихме историческа крачка, създадохме нова визия за балканските градове – участници в инициативата „В40 Balkan Cities Network“.  Подписахме и декларация с ценностите, които да спазваме занапред, и да вървим ръка за ръка в сътрудничеството за климатичните промени, в социалната сфера, в интелигентния урбанизъм, в солидарността между нашите градове, в единството и общото ни бъдеще“, посочи кметът на Кърджали.

В документа са заложени и стъпки към дигитализацията на общинските администрации, общи стъпки към управлението на отпадъците, и по-добро сътрудничество с гражданите.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0