Кметът на Джебел към МРРБ: „Замразените“ ремонти засягат придвижването на 30 000 души

24rodopi.com/Регион За цялостна рехабилитация на пътя Джебел-Църквица-Синчец-Ардино, довършване на ремонта на пътя Джебел-Рогозче-Подкова, както и въ

24rodopi.com/Регион
За цялостна рехабилитация на пътя Джебел-Църквица-Синчец-Ардино, довършване на ремонта на пътя Джебел-Рогозче-Подкова, както и възстановяване на експлоатацията на участъка в района на свлачището по отсечката, настоява кметът на Джебел Неджми Али. За пореден път той се обърна с писмо към министъра на регионалното развитие, за да насочи фокуса на вниманието към проблемните места по пътната инфраструктура в общината, които не търпят отлагане.
Той припомня, че повече от осем месеца е затворен за движение пътят Джебел-Рогозче-Фотиново заради активизирало се свлачище. Това пък възпрепятства придвижването между общините Джебел и Кирково, засягайки пряко 30 000 души. В същото време бе прекратен ремонтът през м.г., като на места има фрезовани участъци, без положена асфалтова настилка, което пък ще компрометира свършеното до момента и ще оскъпи още повече ремонта, ако той се отложи за по-късен етап, алармира кметът.
„Разрешаването на визираните проблеми през настоящата година се очаква от жителите на двете общини-Джебел и Кирково, като това ще има позитивен отзвук в общественото пространство“, посочва в писмото си до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до Агенция „Пътна инфраструктура“ кметът на Джебел Неджми Али.

На снимките: Сезоните се сменят, свлачището остава

COMMENTS

WORDPRESS: 0