Кметът и владиката разговаряха празнично, след дни решават каква част от паркинга на КАТ да стане алея към храма във „Веселчане“ (видео)

24rodopi.bg/Кърджали Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и Пловдивският митрополит Николай разговаряха за Богоявление днес, а следващата седмица щ

24rodopi.bg/Кърджали

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и Пловдивският митрополит Николай разговаряха за Богоявление днес, а следващата седмица ще разговарят в града под тепетата за имота пред храма „Св. Йоан Предтеча“, научи 24rodopi.com.

„Заедно с Пловдивския митрополит Николай имах честта да поздравя миряните по случай Йордановден в средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“, отбеляза в профила си кметът на Кърджали.

Кметът и владиката ще се срещнат другата седмица в Пловдив, за да коментират процедурата по прехвърлянето на общински терен за нуждите на храма, разкриха източниците на 24rodopi.com. Двамата ще обсъдят каква част от паркинга на Пътната полиция, който се използва за депо на катастрофирали коли, в Кърджали да бъде прехвърлен на манастира „Св. Йоан Предтеча“. Пред храма ще бъде оформена алея за автомобили.

След това кметът ще внесе предложението в Общинския съвет.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0