Кмет, поп и мюфтия в Одрин – започва Месец на Турция в Кърджали

Кмет, поп и мюфтия в Одрин – започва Месец на Турция в Кърджали

24rodopi.bg/Общество Месец на Турция в Кърджали стартира на 7 юли. Той ще представи богата културна, религиозна и творческа програма. Кметът Хасан А

24rodopi.bg/Общество

Месец на Турция в Кърджали стартира на 7 юли. Той ще представи богата културна, религиозна и творческа програма.

Кметът Хасан Азис, заедно с районния мюфтия Басри Еминефенди и енорийския отец Петър Гарена, посети побратимената на Кърджали община Одрин в Турция по покана на кмета Реджеп Гюркан.

„Основна цел на посещението ни бе да потвърдим за пореден път успешния етнически модел в града, както и затвърдим отличното си сътрудничество с община Одрин.

Целта на посещението ни бе да поканим побратимената ни община да бъде основна част от организацията и провеждането на месеца на Турция в Кърджали, като по време на разговорите уточнихме програмата, по която Одрин ще участва в инициативата. Коментирахме и бъдещи съвместни проекти между двете общини в различни сфери.

Побратимената ни община Одрин ще участва в Месеца на Турция в Кърджали с концерт на музикална група към общината, която наброява около 30 души.

По линия на доброто ни сътрудничество ще бъде представена и изложба на керамично изкуство, ще бъдат проведени съвместни срещи с представители на бизнеса в Кърджали и Одрин, както и ще бъде показано изкуството ебру в Кърджали /уникална турска техника за рисуване върху вода/“, посочи кметът Хасан Азис.

Симфоничният оркестър на Тракийския университет ще направи своеобразен подарък към кърджалийци с концерт за всички жители и гости на града, Департаментът по изящни изкуства към Университета ще представи своя изложба, и ще бъде показан известният танц на дервишите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0