Кмет и посланик: Кърджали-туристически бранд на България, и защо Германия има специално място край Арда…

24rodopi.bg/Общество Посланикът на Федерална Република Германия Н. Пр. Ирене Мария Планк се срещна с кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Двамата про

24rodopi.bg/Общество

Посланикът на Федерална Република Германия Н. Пр. Ирене Мария Планк се срещна с кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Двамата проведоха ползотворен разговор, насочен към подобряване на приятелските взаимоотношенията между двете държави.

Пред немския дипломат кметът на Кърджали представи своя екип.

Ерол Мюмюн подчерта, че общината е пример за съжителство между хората от различни етноси и религии.

България наистина е много добър пример за етническа и религиозна толерантност, посочи Н.Пр. Ирене Мария Планк.

„Германия има специално място в сърцата ни. Много наши сънародници и съграждани живеят и учат във федералната република“, подчерта Ерол Мюмюн.

Той изрази надежда в скоро време община Кърджали и немска община да се побратимят. „Това е начин да разширим възможностите за немски инвестиции в нашата община, като по този начин стимулираме нашите деца, получили образование в Германия, да се завърнат по родните си места“, изтъкна кметът.

Немският дипломат сподели, че политиката на германската държава е насочена към инвестиции в образованието и за това ежегодно се предоставят пълни стипендии на български студенти. За миналата година от общо девет, три пълни стипендии са получили възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали.

Двамата разговаряха и за възможностите за развитие на туризма в България, в частност – в община Кърджали.

„Кърджали е един туристически рай, който за съжаление не се е разгърнал напълно. Ние имаме много какво да покажем по отношение на културния и историческия туризъм. Имаме огромното желание да превърнем Кърджали в туристически бранд на България“, каза още Ерол Мюмюн.

В края на срещата кметът и немският дипломат си размениха подаръци.

Посланикът на Федерална Република Германия Н. Пр. Ирене Мария Планк е на първото си посещение в Кърджали. Дипломатът е в града край Арда, за да участва в церемонията по връчване на немски езикови дипломи на ученици от ЕГ „Христо Ботев“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0