Киро е прав! Ще има 130 депутати, ама ПП и ДБ + ГЕРБ = коалиция „Мустафа“

24rodopi.bg/Коментари/Политика Ще бъдем над 130 депутати в следващия парламент. Това заяви един от шефовете на „Продължаваме промяната“ и на новата

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Ще бъдем над 130 депутати в следващия парламент.
Това заяви един от шефовете на „Продължаваме промяната“ и на новата коалиция с „Демократична България“ в изява по Българската национална телевизия.
Все по-малко българи гледат телевизионна политика, но пренесени в социалните мрежи темите провокират народното творчество. От остроумия до яки псувни – има всичко и то в огромни количества.
„Вие едва 60 бройки ще вкарате в парламента, откъде ги изкопахте тези 130“, пита потребител, от чиито други постове, следва да направим извода, че е доста по-грамотен и осведомен от родопски арматурист в Германия.
Добре е пресметнал. Коалицията ПП-ДБ има потенциал, ако се вярва на българските социолози, за 60 до 70 народни представители в 49-тия парламент. Да, но 60-70 места ще има и ГЕРБ-СДС.
Като се вземе под внимание признанието на Бойко Борисов, че за една седмица е бил три пъти в американското посолство, включването на особено близкия му Владислав Горанов в списъка „Магнитски“, изявленията на посланик Херо Мустафа, трябва да изтъкнем, че правилното определение на „Калкулацията Петков“ следва да бъде: 130 депутати от групите на двете коалиции „ГЕРБ-СДС“ и „ПП-ДБ“, които са в основата на задаващата се коалиция и кабинет „Мустафа“.
130 няма да са на Киро и компания, а на Херо Мустафа.
Демек, колкото на Киро, толкова и на Бойко.
 
 
Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0