Кирково всичко вижда: Камери в детските градини, спортните площадки и паркове!

Михаела Илиева/24rodopi.bg/Общество/Регион Община Кирково започна изграждането на система за външно видеонаблюдение в по-малките детски градини в рег

Михаела Илиева/24rodopi.bg/Общество/Регион

Община Кирково започна изграждането на система за външно видеонаблюдение в по-малките детски градини в региона. Тя ще се използва за предотвратяване на нередности в заведенията, допринасяйки за създаването на по-сигурна среда. Записите от тях  ще бъдат съхранявани в сигурна система, а достъпът ще бъде осъществяван от оторизиран персонал. Подобна видеосистема вече е поставена в детските градини в Бенковски, Чакаларово, Горно Кирково, Чорбаджийско и Фотиново.

От 4 години в Кирково функционира система за видеонаблюдение и на обществените места, на най-невралгичните точки – входовете и изходите на Кирково, разклона за с. Върбен, с. Пресека, с. Подкова, моста на Кирково за ГКПП „Маказа“. Системата е базирана на съвременните цифрови технологии, а камерите са високотехнологични и с много добра разделителна способност. Те могат да регистрират номерата на преминаващите автомобили. Всички камери предават информацията в реално време към Центъра за управление на трафика, който се намира в РУ-Кирково.

Планира се поставяне на видеонаблюдение и на по-големите спортни и детски площадки на територията на общината. Чрез тях ще се намалят и предотвратят инциденти, кражби и вандалски прояви.

COMMENTS

WORDPRESS: 0