Кирково отново събира най-добрите шахматисти на Източните Родопи

Кирково отново събира най-добрите шахматисти на Източните Родопи

24rodopi.bg/Спорт Общинска администрация в Кирково организира турнир по шахмат за "Купата на кмета" по случай 108- годишнината от създаването на общи

24rodopi.bg/Спорт

Общинска администрация в Кирково организира турнир по шахмат за „Купата на кмета“ по случай 108- годишнината от създаването на общината.

Проявата ще се проведе на 20 март (неделя) от 10.00 часа в ресторант „Елит“ в Кирково. Записванията са до 17 март на телефон 03679/39-71 и 03679/39-55.

Предвидени са награди за победителите.

До момента са се записали  близо 40 желаещи от областта. Миналата година първите три призови места завоюваха шахматисти от ШК „Арда“. Клубът и тази година подпомага турнира с шахматни дъски, часовници и софтуер. Макар, че шахматът символизира войната, от ШК „Арда “ призовават всички любители на древната игра да се включат в турнира под наслов „Не на войната!“ и да премерят сили на шахматната дъска.

Припомняме, че спортната година в региона започна още на 2 януари с шахматен турнир за Купата на кмета на Ардино, а от 30 април до 2 май в Крумовград ще се проведе второто издание на международния шахматен турнир „Арена Арда“.

 

На снимката: миналогодишните участници за „Купата на кмета“ на Кирково, 23 май 2021година, ресторант „Елит“

COMMENTS

WORDPRESS: 0