Кирил Петков: Имаме нови приятели в Бурса!… Емин Балкан: Призовахме всички 73 хиляди с право на вот да подкрепят ДПС!

24rodopi.bg/Общество/Политика Кирил Петков и формацията му „Продължаваме промяната“ имат нови приятели в турския град Бурса – ръководството на местна

24rodopi.bg/Общество/Политика

Кирил Петков и формацията му „Продължаваме промяната“ имат нови приятели в турския град Бурса – ръководството на местната организация „Балгьоч“, но избирателите с български паспорти в „столицата на изселниците“ масово ще гласуват за ДПС на изборите на 9 юни.

Това става ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков и председателя на дружеството „Балгьоч“ в Бурса Емил Балкан.

„Срещнахме се с нашите приятели от БАЛ-ГЬОЧ. Говорихме, че единственият начин българските турци в България да просперират е да са свободни, да са независими и да живеят в една нормална европейска държава. А общността на българските изселници вече има нови приятели от ППДБ. Ще работим заедно и ще подобрим моста между тях и България. Това е началото на едно дългосрочно приятелство и партньорство“, написа във Фейсбук Кирил Петков след срещата. В залата на „Балгьоч“ беше и бившият премиер Николай Денков.

Всички местни медии пък разпространяват призива на Емин Балкан за единство на хората в двойно гражданство, в което той апелира изселниците в Бурса да гласуват за ДПС и дори да пътуват до България и да упражнят правото си на вот в родните места в Кърджалийско, Хасковско и др.

Емин Балкан приканва през Анадолската агенция 73 хиляди души, които имат право на вот на 9 юни, да гласуват за ДПС. Той уточнява, че в район Бурса ще има 41 избирателни секции.

Отбелязвайки, че нашенците трябва да подкрепят гласуването за развитието на България и напредъка на нейната демокрация, Емин Балкан ги призовава: „Трябва да продължим подкрепата си за ДПС. Колкото повече наши братя и сестри в парламента със сигурност ще да бъде в наша полза. С други думи, българските турци ще бъдат на власт и в Турция, и в България“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0