Килърът на Тургай Али – обвиняем!

Килърът на Тургай Али – обвиняем!

24rodopi.com/Криминале Килърът на Тургай Сали вече е подсъдим. Наказателно дело от общ характер е образувано в Окръжен съд – Хасково по внесен от Ок

24rodopi.com/Криминале

Килърът на Тургай Сали вече е подсъдим.

Наказателно дело от общ характер е образувано в Окръжен съд – Хасково по внесен от Окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на мексикански гражданин за извършено убийство, съобщават от пресцентъра на съда.

Повдигнатото обвинение е за това, че роденият в Мексико В.О.О.Г. на 13 февруари 2022г. в град Хасково, като извършител и в съучастие с неустановени и неиздирени по делото лица, като подбудители и помагачи, умишлено умъртвил Т.М.С, чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие.

БТА припомня, че простреляният Тургай Сали, ММА-боец и търговец на хранителни добавки от Хасково, издъхна ден след инцидента – на 14 февруари в болница в Пловдив. Сигнал за стрелбата на ул. „Крали Марко“ в южния областен център бе подаден в 1:13 часа след полунощ на 13 февруари, като пострадалият бе улучен от един куршум в седалището. От местопрестъплението бяха иззети две гилзи калибър 9Х19 от патрон марка „Блазер – Люгер“. Предполагаемият тогава извършител бе арестуван в софийски хотел. Установено бе, че той е влязъл у нас от Северна Македония на 10 февруари, придвижвал се е с лек автомобил рент-а-кар, нает в Кърджали, а в Хасково е пребивавал от 12 февруари.

Образуваното наказателно дело по случая е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 20 октомври от 10:00 часа от петорен съдебен състав – двама съдии и трима съдебни заседатели, допълват от пресцентъра.

COMMENTS

WORDPRESS: 0