Къси, но значими: Заплахи към политици и ягодите за 3 ст. на столетника

24rodopi.bg/Общество Вицепремиерът Мария Габриел е получавала сериозни заплахи за живота си. Това обяви директорът на ГДБОП Явор Серафимов. „Зачест

24rodopi.bg/Общество

Вицепремиерът Мария Габриел е получавала сериозни заплахи за живота си.

Това обяви директорът на ГДБОП Явор Серафимов.

„Зачестиха заплахите към много популярни лица, включително г-жа Мария Габриел и голям кръг други публични лица. Това е от последните една-две седмици. Считаме, че се подават от едно лице и имаме предположение кое е – „Червеният пират“. Той е български гражданин, който живее малко скитнически, но се добира до адресите на такива лица, както и отправя заплахи за бомби към училища“, допълва той.

 

„Днес пристигат още 40 афганистанеци с полети от Австрия и Брюксел по договора на „сглобката“ за внос на десетки хиляди такива. И отново е разпоредено полетите да не се изписват на пристигащи. Но. Ние сме предприели нужните мерки и ще ви ги покажем…“, казва полковник Николай Марков.

 

Три стотинки за кило ягоди преди…

Хасковлия, ветеран от ВСВ, навърши 100 години. Аврам Исак Ниго разделя живота си на 4 етапа:

„Най-тихият и спокоен живот бе преди началото на Втората световна война. Евтино беше тогава – един килограм ягоди струваше само 3 стотинки”, спомня си той. Най-тежък е бил животът му по време на войната. Третият етап за него бил по време на социализма и сега е четвъртият – демокрацията.

 „Дали ще доживея пети етап? Не знам!“, казва той.

 

Мнозинството от жителите на Германия ходят по-малко на ресторанти заради увеличението на цените.

Това сочат данните от проучване на базирания в Нюрнберг институт за пазарни проучвания GfK. То показва, че 52% от хората в Германия се хранят по-малко навън заради по-високите цени. Проучването, публикувано в Мюнхен тази седмица, е поръчано от Баварския център по туризъм.

COMMENTS

WORDPRESS: 0