„Кървавият бар“: „Бяха му излезли вътрешностите!“, „Ухапа ме по гърдите…“

„Кървавият бар“: „Бяха му излезли вътрешностите!“, „Ухапа ме по гърдите…“

24rodopi.bg/Общество/Криминале „Отворих вратата, която е към тоалетната. Влезнах вътре и в следващия момент видях едно момче, което си вдигна тениска

24rodopi.bg/Общество/Криминале

„Отворих вратата, която е към тоалетната. Влезнах вътре и в следващия момент видях едно момче, което си вдигна тениската и видях, че е наръгано. Течеше му кръв. Бяха излезнали някакви вътрешности. Наоколо също имаше кръв и аз се изплаших много и влезнах в една от тоалетните, която се намира от дясната страна и се заключих вътре. Не видял дали има други хора. Наръганото момче не гледаше, аз изпаднах в паника и не можех да видя други. След като се заключих в една от тоалетните, аз чух нанасяне на удари. Може би бяха в тялото или в лицето. Според мен не беше удар в стена, а бяха удари в човек. По време на ударите аз чух гласове: „Успокой се, брат!“.

Това е разказ на един от свидетелите на кървавия инцидент в нощен бар в центъра на Кърджали. Те бяха цитирани от прокурор в Апелативния съд в Пловдив, където се гледаше искането от изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния, който бе привлечен като обвиняем за опит за умишлено убийство.

Припомняме, че инцидентът стана в малките часове на 16 април. 21-годишният Галин У. бе наръган пет пъти с нож.

В хода на делото защитата на тийнейджъра посочи, че обвинението трябва да се измени, защото се касае за неизбежна отбрана вследствие на нападение.

„Искам да споделя, че Г.У. по време на инцидента между нас ме ухапа в дясната горна част на гърдите, удари ме много силно с юмрук по врата и ми нанесе юмручен удар по носа. От тези удари имам следи по тялото и ви моля да назначите съдебномедицинска експертиза, която да ги констатира и опише надлежно. Друго нямам какво да кажа“, пък споделя същата нощ пред разследващи задържаният 17-годишен Д.М.

„Някой тук да вижда някаква нотка за нападение. Аз лично не. Напротив, той не описва нападение, а описва само, че ударите са му нанесени по време на инцидента между двамата. Ако си много, много набит и ако си на земята, и ако си смачкан от бой, надали ще можеш 5 пъти да наръгаш един и същ човек – може би един път, може би два пъти. Това са обективни данни, които също следва да се имат предвид.“, пък коментира показанията в хода на делото прокурорът.

Според защитата на обвиняемия, експертизите са доказали, че в кръвта на пострадалия е имало наркотични вещества. Адвокатът изтъкна и свидетелство за съдимост, според което срещу Г.У. е имало производство за притежание на дрога.

„Подзащитният ми е ученик и би трябвало да завърши училище. Една мярка парична гаранция би дала възможност да продължи отличното си образование. Той е член на гвардейски клуб“, изтъкна още адвокатът в хода на заседанието.

Както вече писахме, Апелативният съд измени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 5000 лева.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0