Кърджалийски пациент подпали 3 сгради, има 8 присъди

Кърджалийски пациент подпали 3 сгради, има 8 присъди

24rodopi.com/КриминалеЛекуван от алкохолна зависимост в Кърджали подпали 3 сгради в Хасково. 33-годишният Тодор Б., който става опасен след като се на

24rodopi.com/КриминалеЛекуван от алкохолна зависимост в Кърджали подпали 3 сгради в Хасково. 33-годишният Тодор Б., който става опасен след като се напие, сам пожела да остане в ареста продължително време, а съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка.

Срещу него се води дело за домашно насилие над родителите му. В деня на палежите е издадена заповед за незабавна защита. Той е алкохолно зависим, лекувал се е в различни клиники, последно бил хоспитализиран за месец и половина в  Кърджали.

„В съда Бойчев бе с качулка. Той има 8 присъди и пробации. Имайки предвид всичко това, и служебният му защитник поиска той бъде оставен в ареста, за да не извърши ново престъпление“, предаде от съдебната палата репортер на „Марица Хасково“.

Едно от делата срещу него е за бягство от затвора. Бойчев бил пуснат в отпуска, но се напил и бил открит заспал в канавка пред старозагорския затвор. В дългия му списък с престъпления са кражби, шофиране в нетрезво състояние, закана за убийство.

Младият мъж напуснал дома на родителите си в село Тракиец  преди 2 месеца след поредния тормоз над тях. От тогава е по улиците, няма работа и квартира, преживява с помощ от приятели и случайни доходи.  За палежите може да отиде в затвора за период от 3 до 12 години.

За пожарите не се е приготвял предварително, твърдят от прокуратурата. Бойчев първо запалил бивш тютюнев склад на ул. „Кирков“, след час лумнала необитавана къща на „Кирил и Методий“, а след още час – на „Добружда“. Благодарение на видеонаблюдението той е заловен 15 минути след сигнала за последния пожар. С него е задържан и 45-годишен клошар, с когото заедно обитавали запалени постройки. Той не е съпричастен към палежите и е освободен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0