Кърджалийски депутат пита министър за Околовръстния път, отговорът…

Кърджалийски депутат пита министър за Околовръстния път, отговорът…

24rodopi.com/Регион/Политика „Работата по проекта продължава. За изграждането на отсечката с дължина от 15 км ще са необходими по първоначални оценки

24rodopi.com/Регион/Политика
„Работата по проекта продължава. За изграждането на отсечката с дължина от 15 км ще са необходими по първоначални оценки над 150 млн. лева без ДДС, като тук не са включени средства за отчуждителни процедури. Проектът ще се реализира със средства на Републиканския бюджет“.
Това се чете в отговор на министъра на регионалното развитие на въпрос на народния представител от Кърджали Георги Георгиев кога правителството смята да изгради околовръстния път на Кърджали.
„Аз не съм удовлетворен от Вашия отговор. Вие нямате вина, че предните правителства не са взели мерки и не са завършили този така важен за град Кърджали обходен път. Но пък Вашето правителство дойде и управлява държавата вече сто дни със заявката за огромни инфраструктурни проекти – започване на тунели под Шипка, трети, четвърти, пети мост над Дунав и така нататък, а толкова важен инфраструктурен проект като обходния път на град Кърджали не е в плановете на Вашето министерство. Предполагам, че не е проблем да съгласувате действията си, да получите съответните разрешителни и да завършите инфраструктурния проект, защото жителите на град Кърджали го очакват повече от десетилетие. Те са разочаровани и очакват строежът на този важен път да започне“, бе отговорът на Георги Георгиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0