Кърджалийски дела са прехвърлени на ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратура

Кърджалийски дела са прехвърлени на ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратура

24rodopi.bg/Регион Кърджалийски дела са на бюрото на Лаура Кьовеши. 143 дела от почти всички окръжни прокуратури в страната са пратени по компетентн

24rodopi.bg/Регион

Кърджалийски дела са на бюрото на Лаура Кьовеши.

143 дела от почти всички окръжни прокуратури в страната са пратени по компетентност към Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши.

Най-много дела към Люксембург е изпратила Софийската градска прокуратура – 36. Следва я спецпрокуратурата – 18, окръжните прокуратури в Благоевград и Пловдив са пратили по 12 дела, тази в Бургас – 9. Най-малко прехвърлени дела към европрокуратурата са прехвърлили от Видин, Враца, Смолян и Монтана, пише „Сега“ за справка, предоставена от Върховната касационна прокуратура.

Справката съдържа номерата на делата и прокуратурата, която е преценила, че са за Кьовеши и й е прехвърлила производствата. Повечето от тях са образувани през 2020 г. и 2021 г. При проверка на произволни дела в портала за електронни услуги на прокуратурата, се вижда, че разследванията имат различно развитие, включително има прекратено, както и такива, които са приключили със споразумение, отбелязва изданието.

Снимка: lex news

COMMENTS

WORDPRESS: 0