Кърджалийската листа на ДПС ще бъде обявена на 29 август, Карадайъ: България има нужда от Движението във властта!

Кърджалийската листа на ДПС ще бъде обявена на 29 август, Карадайъ: България има нужда от Движението във властта!

24rodopi.bg/Политика „Призовавам всички структури на ДПС много сериозно и отговорно да се отнесат към тези изборите, защото България има нужда от ДПС

24rodopi.bg/Политика

„Призовавам всички структури на ДПС много сериозно и отговорно да се отнесат към тези изборите, защото България има нужда от ДПС. България има нужда от Движението за права и свободи дори и във властта, за да има сигурност и стабилност, за да има преодоляване на кризите в България“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след края на заседанието на Централния съвет. Пред репортерите той застана със заместник-председателите на партията д-р инж. Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов.

Централният съвет на ДПС определи критериите за номинации на кандидат-депутати и процедурните правила за издигането им. Те са: избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и идеите на либерализма.

Централният съвет на партията определи състава на Централния изборен щаб, който се оглавява от председателя на партията Мустафа Карадайъ. В щаба влизат повечето членовете на ЦОБ на ДПС и на ЦОС на Младежко ДПС. Всички решения във връзка с изборите на 2 октомври 2022 т. ще се вземат от ЦОБ на ДПС.

„Всяка партия обикновено цели самостоятелно мнозинство в парламента, защото най-малкото – различните политически партии имат различна ценностна база, ако изобщо я имат, ако не са проекти за изпълнение на поръчки, а са партии“, коментира изборите Карадайъ. Но веднага допълни, че в момента на практика в България не се очертава еднопартийно управление.

„Мисля че от 2009 г. насам ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката като много точно и ясно сме дефинирали какво разбираме под понятието нормалност. В доклада на конференцията ни от 2016 основен призив бе възстановявене на нормалността. След това в няколко предизборни кампании мотото ни беше да възстановим демокрацията и държавността“, припомни лидерът на ДПС.

Той отбеляза: „Ние с ГЕРБ не сме имали коалиция, не сме участвали в управлението на страната. Напротив – тези, които дойдоха по модела „Стани да седна“ продължават същия модел ГЕРБ на рушене на демокрацията и на лъжи включително по адрес на ДПС“.

Досега имаше власт, която не се занимаваше с проблемите на хората и бизнеса. Затова ние, макар и в опозиция, направихме срещи с бизнеса, за да чуем проблемите им и да осигурим решението им, гарантирайки стабилност и сигурност за нашите деца и внуци, каза Карадайъ.

Листата с кандидатите за депутати от ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район ще бъде обявена на 29 август, научи 24rodopi.com. Тя ще бъде водена от председателя Мустафа Карадайъ.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0