Кърджалийска връзка в истерията „Турски строители без заплати от месеци“

Кърджалийска връзка в истерията „Турски строители без заплати от месеци“

24rodopi.bg/Общество Работници от турски произход изправиха на нокти институциите в Перник, след като се качиха на последния етаж на строяща се сград

24rodopi.bg/Общество

Работници от турски произход изправиха на нокти институциите в Перник, след като се качиха на последния етаж на строяща се сграда. Те отказали да слязат, защото не били получавали възнагражденията си от месеци.

С тях преговаряха кметът на града и представител на турското посолство.

Всички задължения за новостроящата се кооперация в центъра на Перник към строителите са изплатени, заяви пред БТА възложителят Иван Анев. По думите му главен изпълнител на обекта е столичната фирма „ВДЗ Билд“, която е изплатила също всичко на наетия от нея подизпълнител.

„Става въпрос за неизплатени възнаграждения между инвеститори и посредници. Имаме първо инвеститор българин, българин строител, кърджалийска фирма, която е посредник и турска фирма, която е наела работниците от Турция. Говорим за неизплатени възнаграждения, от тук нататък разследването ще покаже къде по веригата се е случило това, тези работници да не получат своите възнаграждения. Вие видяхте, че те са в изключително тежка ситуация, твърдят, че от месеци не са получавали своите възнаграждения“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров, който пристигна на мястото на протеста.

Снимка:БТА

COMMENTS

WORDPRESS: 0