Кърджалийка е предложена за посланик в Молдова

24rodopi.bg/Общество Мая Добрева е предложена от служебното правителство за посланик на България в Молдова, гласи правителствено решение. Предлага се

24rodopi.bg/Общество

Мая Добрева е предложена от служебното правителство за посланик на България в Молдова, гласи правителствено решение. Предлага се на президента на България да издаде указ, с който освобождава Евгени Стойчев от длъжността на извънреден и пълномощен посланик на България в Молдова, със седалище в столицата Кишинев, както и указ за назначаването на Мая Добрева.
Мая Добрева е родена на 6 май 1961 г. в Кърджали. Магистър e по икономика с втора специалност – магистър по Управление на труда. Работи в МВнР от ноември 1991 г. През годините има специализации в различни държави, като Великобритания, Швейцария, САЩ, Южна Корея, Финландия.
Към момента Добрева е генерален директор „Политически въпроси“, като отговаря за Общата външна политика и политика за сигурност на Европейския съюз, за Общата политика за сигурност и отбрана, противодействието на хибридни заплахи и санкционни режими, за Политиката за сигурност – НАТО, ОССЕ, и регионална сигурност, контрола на въоръженията и неразпространение, хоризонтални компетенции по отношение на въпроси, свързани с Общата външна политика на ЕС, отношения с трети страни, които не са членки на ЕС и НАТО.

COMMENTS

WORDPRESS: 0