Кърджалиец въведе Taximat: С един клик – повикай такси, избери шофьор, дай му оценка!

Кърджалиец въведе Taximat: С един клик – повикай такси, избери шофьор, дай му оценка!

24rodopi.bg/Общество Повикай най-близкото такси до теб, избери точно определен водач, дай оценка за обслужването, като подобна за поведението ти като

24rodopi.bg/Общество

Повикай най-близкото такси до теб, избери точно определен водач, дай оценка за обслужването, като подобна за поведението ти като клиент може да получиш и ти. Всичко с няколко клика на телефона…

Кърджалиец доведе таксиметровите услуги в нашия град в 21 век, създавайки мобилното приложение Taximat специално за нашия регион. Иновация, позната в цял свят, която може да се използва вече и в региона.

Лесно за изтегляне и регистрация от всяко мобилно устройство.

„Реших, че по този начин ще се вдигне качествено нивото на таксиметровите услуги в Кърджали. Това ще е улеснение както за водачите, така и за клиентите. Ще създаде истинска конкуренция, няма да има „кражби на поръчки“, чакане на свободен автомобил чрез разговор през централата, а освен бакшиш, клиентите ще могат да дават и оценка на водачите“, сподели за 24rodopi.com създателят на приложението Николай Узунов. Върху него е работено около две години от цял екип специалисти. Приложението е изключително лесно за използване, а детайлите в него са повече от любопитни.


Необходимо е лицензираните таксиметрови шофьори просто да се регистрират
. Да вкарат своя снимка и такава на автомобила си, валидна шофьорска книжка, а системата проверява редовността на всички данни в регистъра на Автомобилната администрация.

Как да си поръчаме такси?

Клиентът влиза в приложението, което посочва неговата локация, задава крайната точка и вижда всички таксиметрови водачи, които са най-близко до местоположението му, както и необходимото време за пристигане. Вижда с име и снимка шофьорите и автомобилите, броя на местата, тарифите, и може да повика този, който пожелае. Водачът вижда маршрута, разстоянието което ще измине и може да прецени дали да приеме поръчката. GPS показва и най-преките пътища, което също улеснява шофьора, ако не знае адреса. При комуникацията чрез приложението не се показват телефонните номера.

След услугата клиентът може да оцени в приложението водача, който на свой ред може да стори същото и с клиента, а дори единия може да блокира другия и така те ще станат невидими един за друг. Рейтингът на шофьорите е видим за всички клиенти, ползващи приложението, както и обратното – рейтинга на клиентите видим за шофьорите.

Taximat предоставя и услугата „електронен портфейл“. В него може да се вкарат пари от банкова карта, с които да се извършват електронни плащания, а във всеки един момент да се прехвърлят отново в банковата сметка.

Приложението позволява да се плати и директно с банкова карта.

„История на пътуването“ също е важен детайл в приложението. Всеки клиент може да проследи по дата, ден и час, кога е ползвал услугата. Улеснение при забравен багаж или загубена вещ в автомобила.


За водачите има и бутон „SOS“.
 При натискането му всички ползващи приложението  шофьори ще разберат локацията на свой колега, който има проблем на пътя или пък такъв с клиенти…

Много таксиметрови водачи в Кърджали вече имат регистрация в Taximat. Приложението навлиза официално в края на май и ще е напълно безплатно за шофьорите до края на месец юни. Заплащането за подобна „мобилна станция“ е повече от символично – еднократно 2,80 лева за 24 часа, като таксата се маркира при първото получено повикване за деня, ако няма повикване – няма такса, не се плаща нищо.

Приложението е налично и в трите магазина за приложения – GooglePlay за Андроид, AppStore за iPhone и AppGallery за HUAWEI.

„Идеята ни, освен да се подобри услугата, също така е да се даде възможност за избор – както на шофьор, така и на клиент“, допълва Николай Узунов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0