Кърджалиец: Отровено куче в района на автогарата, посегателството завърши със смъртта на майката и девет новородени

Кърджалиец: Отровено куче в района на автогарата, посегателството завърши със смъртта на майката и девет новородени

24rodopi.bg/Кърджали Отровено е бременно куче този път в Кърджали, като извършителят към момента е неизвестен. Посегателството завърши със смъртта на

24rodopi.bg/Кърджали

Отровено е бременно куче този път в Кърджали, като извършителят към момента е неизвестен. Посегателството завърши със смъртта на майката и девет новородени, пише novavarna. Кучето е заведено във ветеринарна клиника, но за съжаление не е могло да бъде спасено.

“Кучето беше намерено в района на автогарата.  беше цялото в пияна, видимо беше натровено”, твърди Янко Янков, който е открил кучето.

“Това е абсолютно натравяне. То беше с гърчове, тремор, пияна по устата. След като успокоихме гърчовете направихме ехография и видях, че кучето е в напреднала бременност. В последствие се оказва, че хора са обгрижвали това куче”, отбелязва ветеринарният лекар Николай Каснаков, цитиран от бтв. Той допълва, че често се случва при него да се водят блъснати кучета или натровени.

“По-голяма част от средствата за лечение се поемат от доброволци”, коментира пред тв екип д-р Каснаков. Кучето е абортирало пет от бебетата си, а след това със секцио са извадени две починали кучета и две в тежко състояние, които в последствие са загинали.

Темата+: Второ отровено куче в Кърджали – кротката Кари – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0