Кърджалиец напусна ПП-ДБ, партията му ще участва сама на изборите

24rodopi.bg/Политика Най-известният екоактивист в България, кърджалиецът Тома Белев напусна „Промяната“ и заедно с екипа си в „Зелено движение“ сами

24rodopi.bg/Политика

Най-известният екоактивист в България, кърджалиецът Тома Белев напусна „Промяната“ и заедно с екипа си в „Зелено движение“ сами ще участват в изборите преди юни.

„Зелено движение“ – една от партиите, участващи в дясното обединение ПП-ДБ, няма да участва на изборите „2 в 1“ заедно с коалицията, гласи решението на ръководството на формацията.

„Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи. Гласуването на Националния съвет бе предшествано от широко допитване до членовете на партията, което също показа подкрепа за явяването извън ПП-ДБ. Решението на партията е за самостоятелно явяване или в друг коалиционен формат. „Зелено движение“ традиционно привлича широко участие на граждански активисти в листите си“, посочват от екопартията в позиция до медиите.

В момента „Зелено движение“ се оглавява от двама съпредседатели – Тома Белев и Даниела Божинова.

„Зелено движение“ под водачеството на Белев и Божинова многократно се противопоставяше на действия на по-старшите си партньори в ПП-ДБ, засягащи сглобката с ГЕРБ и ДПС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0