Кърджали вложи 2,1 млн. лева в социални жилища

Кърджали вложи 2,1 млн. лева в социални жилища

24rodopi.bg/Общество 2 169 957,96 лева са вложени в изграждането на 69 социални жилища за уязвими групи в сградата на бившето общежитие на Строителни

24rodopi.bg/Общество

2 169 957,96 лева са вложени в изграждането на 69 социални жилища за уязвими групи в сградата на бившето общежитие на Строителния техникум в Кърджали.

Многофамилната жилищна сграда за социално слаби хора е пететажна-с 11 двустайни и 3 тристайни апартаменти на етаж.

Това стана ясно на заключителната пресконференция по проекта.

Към всяко жилище има тераса. На всеки етаж е обособено помощно помещение, а към фоайето на първия етаж е обособена стая за портиер със санитарен възел.

Изграден е нов асансьор и външна платформа за инвалиди.

В южната част на обслужващия коридор е изградена стоманена аварийна стълба. Отоплението ще е индивидуално – с климатици и електрически конвектори.

В социалните жилища са създадени подходящи условия за обитаване на настанените лица, чийто финансови възможности не позволяват закупуване на основно жилищно обзавеждане и оборудване.

С реализацията на проекта се осигури най-необходимото оборудване и обзавеждане на новоизградените социални жилища, а именно кухненски шкафове, маси, столове, легла и гардероби.

Апартаментите са оборудвани и обзаведени  и отговарят на общоприетите стандарти жилищни условия на територията на общината. Те ще се управляват от община Кърджали в полза на местната общност. Настаняването в тях се регулира от специална наредба.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0