Кърджали в следващите 10 дни: 3 дъждовни, но и 21 градуса!

Кърджали в следващите 10 дни: 3 дъждовни, но и 21 градуса!

24rodopi.bg/Регион Април ще е с нормални и по-високи от нормалните за месеца температури и с валежи около нормата. Това отбеляза в сутрешния блок на

24rodopi.bg/Регион

Април ще е с нормални и по-високи от нормалните за месеца температури и с валежи около нормата. Това отбеляза в сутрешния блок на бТВ метеорологът проф. Георги Рачев в прогноза за следващите 14 дни.

В следващите дни ще се радваме на много хубаво време и много слънце, само във вторник и сряда температурите ще са малко по-ниски. В Южна България са започнали да сеят слънчогледа, проблемът е, че е сухо, но се надявам дългосрочната прогноза да е с нормални валежи. Макар че засега само около 31 март – 3-4 април ще има превалявания, но те ще са много малки. Въпреки многото сняг в планините почвената влага в първите 15-20 см не е такава, каквато искат земеделците, каза проф. Рачев.

До 21 градуса ще достига живакът в 7-те кърджалийски общини в периода до 3 април, сочат прогнозите на метеоролозите. Най-топло в града край Арда ще бъде на 31 март и 1 април. По-хладно ще бъде на 26 март – събота, когато сутрин ще бъде около 0 градуса, а в следобедните часове температурата ще достигне 16 градуса. Прогнозата „Кратък дъжд“ е валидна за 29 март, 2 април, 3 април.

На снимката: Дървото на мартениците в центъра на Джебел

COMMENTS

WORDPRESS: 0