Кърджали събра 7 125 лева за Стиви!

Кърджали събра 7 125 лева за Стиви!

24rodopi.bg/Общество „Кърджали често е определян като град на толерантността. Ние сме единни без значение от етнос и религия. Живеем в разбирателство

24rodopi.bg/Общество

„Кърджали често е определян като град на толерантността. Ние сме единни без значение от етнос и религия. Живеем в разбирателство и готовност винаги да помогнем. Нашият град е столицата на Източните Родопи. Градът на Орфей-най-великият певец, поет и музикант на древността. Водени от прословутата ни родопска доброта и душевно заложената любов към изкуството, решихме да се обединим в една добра кауза-каузата да помогнем на Стиви“.

С тези думи водещият Иван Георгиев откри благотворителния концерт, по време на който бяха събрани малко над 7 хиляди лева в подкрепа на Стиви!

Първи на сцената се изяви живият символ на град Кърджали-Първи ученически гвардейски отряд към Езиковата гимназия. Със своите въздействащи изпълнения те дадохазаявка, че за зрителите концертът ще бъде истински спектакъл. Каузата още подрепиха танцово музикален състав от СУ“ П.Р. Славейков“. Талантливите ученици от училището за шампиони изпълниха сцената и показаха завидни певчески и танцови умения със собствена хореография. Мария и Димитър от Езиковата успяха да накарат публиката да прикове погледи в захлас по време на тяхното изпълниение. Изненада за зрителите бе дуетното изпълнение на Елица от гимназията и Виктория от училището за шампиони. В подкрепа на каузата още пяха и танцуваха децата от вокална група „До Ре Ми“ и школа по модерни танци към ОДК-Кърджали.

Истински фурор в публиката настъпи, когато дойде ред на сцената да излязат гост- изпълнителите. Кирил и Ивета впечатлиха публиката освен с авторска музика, а и с фолклорни изпълнения. За пръв път на голяма сцена, след своя дебют в музиката, се представи и Христо Ваташки. Емоциите в залата се покачиха с излизането на латино кралете Торино и Пашата, които със сценично присъствие, хубава музика и контакт с публиката, оставиха траен спомен в кърджалийци.

Трудно може да се опишат с няколко думи българските народни танци. Трябва да се усетят със сърцето. За финал представителни ансамбли към Дом на културата разчувстваха зрителите и ни припомниха, че трябва да бъдем горди с фолклора си.

Включването на Кърджали в националната кампания  „Бъдеще за Стиви“ подпомогна каузата със 7 125 лева.

Организаторите благодарят на своите партньори, участвали в организацията на събитието!

24rodopi.com/Медиен партньор на събитието

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0