Кърджали с Обелиск на толерантността след… 2 месеца конкурс, 30 дни проектиране, 70 дни строителство (снимки)

24rodopi.bg/Темата+ Инвестиционното намерение на Община Кърджали за Обелиск на толерантността се състои от преустройство на пространство, което включ

24rodopi.bg/Темата+

Инвестиционното намерение на Община Кърджали за Обелиск на толерантността се състои от преустройство на пространство, което включва една централна пластика с три лица с височина 6 метра и една чешма, които символизират трите религии, а също и извор, където „да се приседне и благодари за утолена жажда“.

Това е записано в тръжната документация, която Община Кърджали предоставя на желаещите да се състезават за обществената поръчка с предмет: „Инженеринг –  проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР на обект: „Обелиск на Толерантността – гр. Кърджали“.

Очаква се победителят в конкурса да бъде обявен до края на годината. 30 дни са отредени за фаза „технически проект“ и още 70 дни за извършването на строително-монтажните работи.

Както вече 24rodopi.com писа, 400 000 лева, без ДДС, ще струва паметникът на толерантността в парк „Арпезос Север“, чийто макет бе показан на папа Франциск.

COMMENTS

WORDPRESS: 0