Кърджали говори – Елван, Хасан и Никола слушат

Кърджали говори – Елван, Хасан и Никола слушат

24rodopi.bg/Коменари София говори, Васил слуша! „Да, България“, която е най-вече фейсбук партия, налива средства в социалната мрежа за кандидата за

24rodopi.bg/Коменари

София говори, Васил слуша!

„Да, България“, която е най-вече фейсбук партия, налива средства в социалната мрежа за кандидата за кмет на София Васил Терзиев. На произволни потребители им излиза рекламата „София говори, Васил слуша“.

Звучи като „Здравейте, аз идвам от Марс и ще ви ставам кмет. Напишете ми проблемите на 24-те района“ или „Аз съм Васил от 1 клас в политиката, научете ме“.

Кандидатът за кмет на столицата отдавна трябва да е наясно с всички кахъри на районите, да не говорим, че трябва и да има списък с готови решения за тях. Е, вярно, по време на тази кампания ще научи, че една от лампите на улица „Лястовица“ в квартал „Борово“ се скрила между клоните на дърветата и не осветява тротоара. Добре, ама това не е работата на големия кмет…

Представете си: Кърджали говори, Кючюк слуша!

Иде реч за евродепутата Илхан Кючюк, който е пратен от Ахмед Доган за кърджалийски кмет, след като през пролетта му е направена необходимата адресна регистрация. Не че Кючюкът е харесван толкова от кърджалийския електорат на ДПС, но го даваме за пример, за да отбележим, че в случая слоганът за говорещия и слушащия ще бъде точно в „десетката“.

От Кючюк повече от евродепутат не става, затова – спете спокойно кърджалийски депесари, няма да има парашутист!

Представете си: „Кърджали говори, Елван слуша“. „Кърджали говори, Хасан слуша“ или „Кърджали говори, Никола слуша“.

Ще последва мигновен словесен контра удар: Вие от Марс ли падате?!

Кахърен е тежко въздишащият град. Всеки знае проблемите, кандидатите – също. В случая „слушащият“ трябва да има програма и точен план с график за решенията им.

Някой ще каже, добре, оплюхте рекламата на „Да, България“-та, ама защо само Елван, Хасан и Никола ги пишете в последния месец? Има толкова много номинации…

Номинациите са протокол на демокрацията, а кой ще бъде кметът на Кърджали се знае отдавна. И на ДПС, и на ГЕРБ кандидатите са ясни още през май-юни.

Не са ясни на другите формации и там върви някаква превъзбуденост като при закъсал собственик на кафетерия, който е пуснал фиш за джакпота и чака тегленето на тиража. Но иде реч само за протоколно участие. С малки суми/листи, но редовно.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0