Кърджали чака най-красивите рисунки и фотоси от деца!

Кърджали чака най-красивите рисунки и фотоси от деца!

24rodopi.bg/Култура За 15-та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посвете

24rodopi.bg/Култура

За 15-та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали.

Националната проява включва два конкурса: за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография   „Фотоприказки”. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс.

Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Националните конкурси имат за цел да откриват, популяризират и подпомагат развитието на детските таланти в областта на изобразителното изкуство и фотографията и да предоставят възможност за творческа изява на даровитите деца от цяла България.

В Националния конкурс за детска рисунка могат да участват деца и ученици на възраст от 6 до 19 г. Няма ограничение в техниката на рисуване.  Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 творби.  Размерите на  рисунката трябва да са 35/50 см.

В Националният конкурс по фотография „Фотоприказки” могат да участват  ученици от  V до ХІІ клас в категориите „Художествена фотография“ и „Пейзаж и природа“. Учениците ще се състезават в две възрастови групи: V – VІІІ кл. и  ІХ – ХІІ кл.

Участието във фотоконкурса е индивидуално. Всеки ученик може да участва с черно-бели и цветни снимки до 5 броя с формат на фотографиите – най-малко 20/30 см.

Крайният срок за получаване на рисунките и фотографиите е 21 октомври в ОДК Кърджали.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0