Караянчева за връщането на хартиената бюлетина: Узряха, след като ядоха боя, защото техните избиратели не отидоха до урните!

Караянчева за връщането на хартиената бюлетина: Узряха, след като ядоха боя, защото техните избиратели не отидоха до урните!

24rodopi.bg/Политика „Алилуя! БСП входираха промени в изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина! Спомням си преди 2 години, когато обяснявах

24rodopi.bg/Политика

„Алилуя! БСП входираха промени в изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина! Спомням си преди 2 години, когато обяснявах защо трябва да има хибридно гласуване /по избор машини или хартия/.

Тогава се сблъсквах със стена от неразбиране и високомерие от страна на БСП. Не ме чуваха, когато казвах, че техни избиратели идват в моя офис с молба да вразумя ръководството им“, споделя Цвета Караянчева, бивш председател на Народното събрание и областен лидер на ГЕРБ.

Коментарът й е във връзка с новината, че БСП предлага гласуването на изборите да е с хартиена бюлетина или с машина. Това предвижда внесеният в парламента проект на промени в Изборния кодекс. Другите формации в управляващата коалиция са против това.

„Узряха, след като ядоха боя, защото техните избиратели не отидоха до урните.

Цели групи и творчески колективи ще продължават да рият срещу бюлетините, защото ще се повиши избирателната активност, а на тях това не им отърва.

Днес от „Има такъв народ“ казали, че “някой иска ръчички да пипат бюлетините”, а машините краченца ли ги пипат, бе госпожа? Ама с машинките по лесно се манипулира пък и като 3-ма 4-ма човека държат кодовете – пей сърце!“, коментира Караянчева относно твърдения на Има Митева от партията на Слави Трифонов.

Тя смята, че изборът на избиратели как да гласува – с хартия или машина, ще вдигне осезаемо избирателната активност.

COMMENTS

WORDPRESS: 0