Караянчева за премиера Петков на Шипка: Който сее ветрове, жъне бури!

Караянчева за премиера Петков на Шипка: Който сее ветрове, жъне бури!

24rodopi.bg/Политика „Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Приемат

24rodopi.bg/Политика

„Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа управляващи?! Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, осъдително. В ден, отреден за поклонение. За мен е неприемливо, независимо, че съм представител на опозицията. Защото „сценарият“ се повтаря“, гласи коментарът на Цвета Караянчева, бивш председател на Народното събрание и областен лидер на ГЕРБ в Кърджали.

Припомняме, че вчера премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки на Шипка. Активисти на партия „Възраждане“ пък скандираха „Оставка, оставка“.

„Спомняте ли си кога бяха положени основите на разделението на българите и от кого? Ще ви помогна с отговора: на 19 февруари 2020 г. на церемонията в София по повод гибелта на Левски, когато Румен Радев  /архитект на управляващата коалиция/ пренебрегна кмета на столицата, патриарха и председателя на парламента и поведе алтернативно шествие. Тогава същите групи от хора, които вчера освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у” по време на речта на Фандъкова и  оскверниха паметта на Апостола. Впоследствие тези употребени групички от псевдопатриоти се пренесоха на Шипка и се вклиниха във всички последващи национални чествания. Една обидна и срамна за всички ни „традиция“ се настани трайно в политическия живот на България. Какво можем да очакваме оттук – нататък – бутафорни бесилки, ковчези, черни чували… Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли как да бъде върнат обратно…“, коментира в профила си във Фейсбук Караянчева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0