Караянчева: Този кабинет ще издържи до пролетта! ГЕРБ е втора сила в Кърджалийско

Караянчева: Този кабинет ще издържи до пролетта! ГЕРБ е втора сила в Кърджалийско

24rodopi.bg/Политика „Системата Хеър-Ниймайер не е съвършена. Тя разпределя мандатите на принципа на най-големия остатък и на практика дава предимств

24rodopi.bg/Политика

„Системата Хеър-Ниймайер не е съвършена. Тя разпределя мандатите на принципа на най-големия остатък и на практика дава предимство на малките партии.

Имаше дефект и в предишната система Д’Онт, която облагодетелстваше партии като ДПС в Кърджали. Такива са парадоксите на методологията“, казва в интервю за „24 часа“ водачът на кандидатската листа на ГЕРБ 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район Цвета Караянчева.
„Но това не трябва да ни обезкуражава. Благодаря на всички онези, които не пожалиха сили в тези 3 кампании, които се наложи да проведем в рамките на една календарна година. Благодаря им за куража, за енергията и за отделеното време. Няма да благодаря на онези, които се уплашиха и се скриха. За щастие, смелчаците са повече“, допълва председателят на 44-ото Народно събрание.

6 934 души в 7-те кърджалийски общини гласуваха за ГЕРБ, но петият мандат бе спечелен със 718 гласа от „Възраждане“.

„Важното е, че ГЕРБ остава втора политическа сила в региона. А на ДПС препоръчвам да благодарят за допълнителните 8 мандата на Христо Иванов, Слави Трифонов и Мая Манолова, които гласуваха за увеличаване на изборните секции в страните извън Европейския съюз“, коментира Караянчева.

„Политика не се прави само в парламента. Ние като системна партия в Кърджалийска област сме показали, че можем да работим с хората, че познаваме техните проблеми и сме готови да ги решаваме. Но се появиха нови месии със сладки обещания и след като избирателите на ИТН се разочароваха от безсилието и липсата на политическа воля за създаване на правителство, те се преориентираха към нови “спасители”.

Все пак партия ГЕРБ е на терен над 14 години в района и освен че сме направили много добри неща, имаме и своите грешки, които винаги сме признавали. За толкова дълъг период е нормално да сме разочаровали и свои симпатизанти“, посочва Караянчева.

„За мен този кабинет ще издържи до пролетта. Смело е да се мечтае за 4-годишен мандат“, гласи прогнозата на областния лидер на ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0