Караянчева: Изхарчиха 9 млрд. за 9 дни, не намериха 240 млн. за Околовръстен! Проектът е готов от 2017-та!

24rodopi.bg/Общество/Политика „Станахме свидетели как за 9 дни бяха похарчени 9 млрд. лева. Ако толкова бяха загрижени, щяха да заделят 240 млн. лева

24rodopi.bg/Общество/Политика

„Станахме свидетели как за 9 дни бяха похарчени 9 млрд. лева. Ако толкова бяха загрижени, щяха да заделят 240 млн. лева за Околовръстен път на Кърджали. Станахме свидетели на евтини трикове от политически шарлатани. Къде са онези 5000 подписа, събрани от „Републиканци за България“ за околовръстното? Защо не включиха проекта в Плана за възстановяване? На тези въпроси трябва да се отговори, не Обходният път да става политическа дъвка“.

Това обяви областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева пред медиите в Кърджали.

Тя посочи, че техническият проект за Околовръстното е готов още през 2017 година.

След това за започнати отчуждителните процедури, но след 2020-ра година „изобщо нищо не се случи“.

„Това се дължи на безхаберието на хората, дошли за малко в политиката.От ПП дадоха пресконференция, в която изложиха екзотичното решение за надлез и подлез на булевард „Беломорски“. Как ги сметнаха тези 15 млн. не знам? Но като гледам какви ги сътвориха за 8 месеца от „Промяната“, за такъв период дори не могат да нарисуват подобен проект“, посочи Караянчева.

Тя отвори и темата за новата Спортна зала, която трябваше да се построи в Кърджали.

„Бяха осигурени средства. Сега проектът е оскъпен, но можеха да се поискат допълнителни от Министерството на спорта, ако имаше желание да се работи“, посочи Караянчева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0