Караянчева до премиера: Зам. областен плаши с прокурор директори на училища

Караянчева до премиера: Зам. областен плаши с прокурор директори на училища

24rodopi.bg/Общество Областният координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева внесе сигнал в Министерския съвет срещу грубата намеса, безпардонното държание

24rodopi.bg/Общество Областният координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева внесе сигнал в Министерския съвет срещу грубата намеса, безпардонното държание  и посегателството върху свободата на избор и волеизявление на работещите в сферата на образованието в област Кърджали от страна на заместник областния управител Бисер Николов, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Същият си е позволил публично да заплашва с прокурор училищните директори от региона под претекст, че упражняват натиск върху учителите и са съпричастни към предизборната кампания в разрез със Закона за образованието. Позовал се е на непотвърдени анонимни сигнали и слухове. Информирах служебния премиер Гълъб Донев, че назначеният с негова заповед заместник областен управител е превишил правомощията и е нарушил правилата на добрия тон по време на ежегодното работно съвещание, организирано от РУО в навечерието на новата учебна година в присъствието на представители на редица държавни институции – МВР, ПБЗН, РЗИ, КАТ и др.“, реагира Караянчева.

„Поведението на г-н Николов е рецидив. Същият нееднократно си е позволявал  вмешателство в работата на териториалните служби в Кърджали и неправомерно  е изисквал от тях информация за политическата принадлежност на техни служители с формалното оправдание „защита на интересите на държавата“ (прилагам копие от писмо с изх. № РД-07-5754-1, от 09.11.21г., подписано от него в качеството му на заместник областен управител в предишното служебно правителство). Николов упражнява психически тормоз  и отправя несъстоятелни заплахи към длъжностни лица, които водят до изостряне на напрежението. Убедена съм, че политическите обвързаности и форми на агитация в работно време и на работното място не следва да бъдат толерирани, както не следва да бъдат ограничавани и осъждани избирателното право и политическите свободи на гражданите“, се казва в сигнала.

Караянчева настоява служебният премиер да  предприемете незабавни действия и да прекрати гореописания „лов на вещици“ от страна на Бисер Николов, тъй като с неконтролируемото си агресивно поведение той не само превишава правомощията си, но и уронва авторитета на изпълнителната власт.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0