Мустафа Карадайъ – водач, на избираемите места в кърджалийската листа – старите!

Мустафа Карадайъ – водач, на избираемите места в кърджалийската листа – старите!

24rodopi.bg/Политика На 1 октомври ще стане ясно дали Областният съвет на ДПС в Кърджали ще поиска корекции в кандидатската листа на партията за пред

24rodopi.bg/Политика

На 1 октомври ще стане ясно дали Областният съвет на ДПС в Кърджали ще поиска корекции в кандидатската листа на партията за предсрочните парламентарни избори, научи 24rodopi.com. По указания на централата се допускат козметични промени с цел постигане на максимален изборен резултат на 14 ноември.

В петък е разширеното заседание на Областния съвет на най-мощната организация на ДПС в страната, на което председателите на общинските партийни съвети ще могат да включат в стария списък и нови имена, ако такива са предложени от актива.

Очаква се отново председателят Мустафа Карадайъ да бъде водач на кандидатската листа на ДПС в 9-ти Многомандатен избирателен район. Фаворити за другите 2 гарантиращи депутатски мандати места са Байрам Байрам, Мукаддес Налбант и Адлен Шефкед, които отчетоха присъствие в последните два парламента.

През април ДПС спечели 3 мандата в Кърджали, а през юли – 4. На вота през ноември партията вероятно ще спечели 3 мандата.

На 11 юли за ДПС в 9-ти МИР гласуваха 49 242 души.

29-членния Областен предизборен щаб отново се ръководи от областния председател Ресми Мурад.

На снимката: На 27 септември Мустафа Карадайъ е провел среща с наши гурбетчии в Хага, съобщават от ДПС

24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0