Карадайъ в Момчилград: За силна България трябва силно ДПС!

Карадайъ в Момчилград: За силна България трябва силно ДПС!

24rodopi.bg/Политика „За да има силна България, на нас ни е нужно силно ДПС и ние трябва заедно да го направим. От паметника на Тюркян имаме обещание

24rodopi.bg/Политика

„За да има силна България, на нас ни е нужно силно ДПС и ние трябва заедно да го направим. От паметника на Тюркян имаме обещанието, че само след няколко месеца на изборите ще имаме 40 народни представители. Аз ви вярвам и знам, че заедно ще го направим. Още отсега да започнем да се готвим и да правим предизборната кампания“.

Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг в Момчилград. На традиционната проява беше почетена паметта на жертвите, убити от комунистическия режим по време на мирните протести срещу т. нар. възродителен процес.

Да поднесат цветя пред първия в България паметник на жертвите на тоталитаризма, който се намира в центъра на Момчилград, дойдоха депутати от българския и европейския парламенти, техни колеги от Турция, дипломати, кметове на общини, репресирани, бивши политически затворници и много момчилградчани.

„Тук, на този площад, сме събрани хора с различни имена, вяра и религия. Това, което ни обединява, е вярата в доброто, силата да загърбим миналото и желанието заедно да продължим напред. Това дължим на децата и внуците си. България, нашата България, е една демократична страна. Това ни задължава да бъдем толерантни, да уважаваме културните различия и да зачитаме правата на всички граждани“, заяви в словото си кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0