Карадайъ в Момчилград: Ние сме тук, има ни, обединени и силни, никаква репресия не може да ни спре!

Карадайъ в Момчилград: Ние сме тук, има ни, обединени и силни, никаква репресия не може да ни спре!

„Ние сме тук, нас ни има, ние сме обединени, силни и никаква репресия не може да ни спре“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Момчилград по

„Ние сме тук, нас ни има, ние сме обединени, силни и никаква репресия не може да ни спре“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Момчилград по време на възпоменателен митинг посветен на 37-годишнината от протестите срещу т.нар. възродителен процес. Венци и цветя пред първия паметник на жертвите на тоталитаризма в България поставиха депутати от ДПС в българския и европейския парламент, кметове и председатели на общински съвети от областта, страната и Турция, представители на изселнически организации, жители и гости на Момчилград.
Пред насъбралите се Мустафа Карадайъ благодари за добрите изборни резултати на ДПС, постигнат и на трите парламентарни избора тази година.
„12 години ние критикувахме модела ГЕРБ и модела на отстъпление от демокрацията и държавността. През април 2021 г. държавният апарат обслужваше тогава управляващите и извършваше репресии срещу политическите опоненти. Април месец уж дойде и промяната. Промяната продължава от лошо към по-лошо. Видяхме полицейщината и репресиите и юни месец. Нещо повече, ноември, на база политическите указания на ръководителите на полицията превърнаха днешната полиция на демократична и европейска България в милицията на комунистическия режим“, заяви Мустафа Карадайъ. Той определи случилото се като рушене на държавност и демокрация, отнемане на права и свободи.
„Имаме нужда от силно ДПС, което го показахме и на изборите“, каза още лидерът на ДПС. Той посочи, че и на трите избора партията е получила 10 процента от гласовете.
„Преди 37 години, този площад в Момчилград се изпълва с гневни хора. Те се събират тук, за да покажат несъгласието си с решението да им се отнемат рождените имена и майчиния им език. Гласът на недоволството е заглушен в зародиш с танкове, войска и куршуми. Бруталното насилие дава началото на нещо друго. След него се раждат героите, пред които прекланяме глава днес. Нашите герои станаха първопричината да се усети първия полъх на промяната в България“, заяви в словото си кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя допълни, че в община Момчилград, толерантността и уважението на културните различия са отличителен белег на всички нейни жители и няма сила, която може да раздели живеещите врата до врата, независимо, че имената и вярата им са различни.
„Не трябва да позволяваме на никого да застава между нас, защото само така ще можем да браним България, да опазим нашите деца и родители. Трябва ни много разум, трябва ни единство, трябва ни единомислие и сила да опазим толерантността и уважението по между си“, каза още Илкнур Кязим.
След изказванията молитва в памет на жертвите на комунистическия режим беше отслужена молитва от зам.-главния мюфтия Бейхан Мехмед.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0