Карадайъ в Караманци: Трябва да има правителство с подкрепата на ДПС

24rodopi.bg/Политика „Трябва да има правителство и то да е подкрепено от ДПС, като Движението да бъде част от мнозинството в парламента, за да има ст

24rodopi.bg/Политика

„Трябва да има правителство и то да е подкрепено от ДПС, като Движението да бъде част от мнозинството в парламента, за да има стабилност и сигурност“, заяви в Караманци председателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Това, което е нужно на първо място в страната от днешна гледна точка, в тази политическа криза, след всички други кризи, е да преодолеем политическата. Това, което хората ни казаха и преди и след изборите е, че искат да има правителство, независимо дали са гласували или не за ДПС”, каза Карадайъ.

В Караманци отбелязват 10-томайските събития от 1984 година. Съборът се провежда ежегодно и води началото си от 1991 г. От тогава насам хората се събират в местността „Кабаач“, за да си спомнят съпротивата срещу „Възродителния процес“ преди 35 години.

Съборът е посветен на жертвите и репресираните от района на Караманци. Заради протестите на 10 май 1984 година много хора от района са арестувани хора и осъдени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0