Карадайъ в Измир: Минахме през много изпитания, те ни направиха по-силни!

Карадайъ в Измир: Минахме през много изпитания, те ни направиха по-силни!

24rodopi.com/Политика Делегация на ДПС, водена от председателя Мустафа Карадайъ, участва на тържествена вечеря-ифтар в турския град Измир, съобщават

24rodopi.com/Политика

Делегация на ДПС, водена от председателя Мустафа Карадайъ, участва на тържествена вечеря-ифтар в турския град Измир, съобщават от пресцентъра на партията.

В делегацията участват и зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, който е и кмет на община Кърджали, народните представители Адлен Шевкед, Байрам Байрам, Елхан Кълков и Сезгин Мехмед, общински кметове на ДПС, Исмаил Ватансевер – представител на ДПС за район Егейски и председателят на Балгьоч-Измир Абдуррахию Нурсой.

Гости на вечерята бяха още Кямил Окяй Съндър – депутат от Републиканската народна партия СНР в Меджлис, зам.-областни управители на региони и зам.-областни председатели на партии, представени в турския парламент.

В началото на вечерята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате”, каза Карадайъ.

„Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. България постигна демокрацията с нашата помощ. Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия“, заяви Карадайъ.Лидерът на ДПС отбеляза, че светът може да се построи на ново, геополитиката може да се преструктурира на ново. Трябва да положим всички усилия за мир и демокрация. Защото само така може да живеем с чест и да оставим сигурно бъдеще за нашите деца, заяви още той.

Карадайъ отправи специални благодарности на представителя на ДПС за район Егейски Исмаил Ватансевер и на екипа му за всеотдайната работа, както и на членовете на комисии и всички, които са гласували за ДПС. Също така Карадайъ отправи благодарности и на изселническата федерация „Балгьоч“ за съдействието и оказаната подкрепа. „Заедно ще успеем да постигнем още много неща. Гордеем се с вас!“, подчерта председателят на ДПС. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0