Карадайъ в Джебел: Готови сме за предсрочни избори, за да има стабилност и да можем да преодоляваме кризите!

Карадайъ в Джебел: Готови сме за предсрочни избори, за да има стабилност и да можем да преодоляваме кризите!

24rodopi.bg/Политика "Ние сме готови за предсрочни парламентарни избори, за да има ценностно евроатлантическо управление в България, за да има стабил

24rodopi.bg/Политика

„Ние сме готови за предсрочни парламентарни избори, за да има ценностно евроатлантическо управление в България, за да има стабилност и да можем да преодоляваме кризите“, заяви пред хиляди на площад „19 май“ в Джебел лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Градът отбелязва 32 години от мирните протести срещу „Възродителния процес“.

В Деня на демокрацията в Джебел Карадайъ подчерта, че България има нужда от ценностно хомогенно управление и евроатлантическо правителство.

„Виждаме в какви кризисни времена живеем. Времената са сложни и тревожни. Но има една власт, която дори не може да говори със своите партньори, камо ли да има комуникация между власт и опозиция, което е задължително в такива трудни и кризисни времена“, отбеляза председателят на ДПС.

Карадайъ определи предложените от правителството антикризисни мерки като „закъснели“ и каза, че в момента проблемите в страната не се решават, кризите не се преодоляват, а сегашната власт създавала допълнителна тревожност и кризи.

Българските граждани и бизнес имат нужда от ясна посока и ясно поведение на властта, каквито в момента няма, посочи Карадайъ.

Както вече 24rodopi.com писа, от трибуната на „19 май“ бяха прочетени поздравителни адреси от президентите на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган.

Общинският съвет удостои посмъртно със званието „Почетен гражданин на Джебел“ създателя на най-влиятелната изселническа организация – „Балгьоч“, Мюмюн Генчоглу.

COMMENTS

WORDPRESS: 0