Карадайъ с топли думи към Доган и Пеевски, нападна някои от структурите в страната

Карадайъ с топли думи към Доган и Пеевски, нападна някои от структурите в страната

24rodopi.bg/Регион Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ говори в сутрешния блок на БНТ, но аудиторията не получи отговори на важни въпроси. То

24rodopi.bg/Регион

Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ говори в сутрешния блок на БНТ, но аудиторията не получи отговори на важни въпроси. Той призна, че не ходи на работа в Народното събраниe, но не каза дали ще напусне парламента.

Причината за отсъствието от работното място, по думите му, е, че не иска да бъде на политическия терен, за да не пречи на подготовката на евентуални бъдещи кандидати за ръководни позиции в партията. Карадайъ обаче уточни, че е в централата на ДПС почти всеки ден, както и че редовно се вижда с Ахмет Доган и Делян Пеевски.

Водещият пък му спести повечето от актуалните въпроси, които се налагат след скандалното и странно отстраняване на Карадайъ от оперативното шефско място по средата на предизборната кампания през октомври м. г.

Той повтори, че сам поискал да напусне.

„Решението за оставката не беше лесно. Много дълъг период съм в ДПС, човек амортизира с времето. Има натрупана умора. Има ново поколение по-млади политици, които се позиционират в различни структури на партията, трябва да имат шанс за развитие. ДПС не е в криза, няма трусове. Нормално е да има промени в ръководните позиции, има модел на приемственост в ДПС. Имали сме и трима съпредседатели“, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Мустафа Карадайъ и каза, че му допада идеята за двама съпредседатели на Движението за права и свободи, пише БНТ.

По думите му е имал няколко разговора с Ахмед Доган преди да подаде оставка.

„Заявих му, че ще подам оставка, той не беше съгласен. Опитвам се да не бъда на политическия терен, за да се отвори пистата за процесите за бъдещето на партията“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Той поясни, че в някои региони и структури на ДПС се работи само срещу финансиране.

„Притеснително е това да не се превърне в основен принцип в партията. ДПС няма стратегическа цел да е първа политическа сила, такива са геополитическите реалности. Може устойчиво да бъде втора или трета политическа сила, надявам се с Делян Пеевски това да успее да се постигне“, каза още Мустафа Карадайъ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0