Карадайъ, Налбант и Байрам влизат в парламента, за мандати №4 и №5 се борят ДПС, ГЕРБ и ПП

24rodopi.bg/Регион/Политика ДПС, ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ са с най-големи шансове да спечелят по един от „свободните“ мандати №4 и №5 в 9-и Къ

24rodopi.bg/Регион/Политика

ДПС, ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ са с най-големи шансове да спечелят по един от „свободните“ мандати №4 и №5 в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район, които ще бъдат разпределени по метода на големия остатък.

Както вече 24rodopi.com писа, ДПС има три пълни мандата и в 47-ото Народно събрание от Кърджали влизат Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант и Байрам Байрам.

За малко повече от половин мандат са гласовете на ГЕРБ в региона. Цвета Караянчева ще влезе в 47-ото Народно събрание, ако остатъците на ГЕРБ в другите региони са по-малки от кърджалийския.

3,39 са мандатите на ДПС, като кърджалийската организация ще се надява 0,39 да бъде голям от другите вътрешнопартийни остатъци и въпреки по-слабия резултат от юли партията пак да има 4 мандата в региона.

0,337 е остатъкът на „Продължаваме промяната“, като шансът на Димитър Илиев да стане кърджалийски депутат от победилата формация е „по-скоро да стане“.

Партиите с по-скромни резултати, но прескочили бариерата от 4 процента, също имат шансове за кърджалийски мандат, като системата „Хеър-Ниймайер“ може да направи подарък, но фаворити за разпределяне на двата мандата са ГЕРБ, ДПС и „Продължаваме промяната“./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0