Карадайъ на среща с Макрон и други либерални лидери, пази ДПС от Кирил Петков

Карадайъ на среща с Макрон и други либерални лидери, пази ДПС от Кирил Петков

24rodopi.bg/Политика ДПС ще се опита с „тежката си артилерия“ в „столицата на Европа“ да възвърне силните си позиции в либерална Европа. Лидерът на

24rodopi.bg/Политика

ДПС ще се опита с „тежката си артилерия“ в „столицата на Европа“ да възвърне силните си позиции в либерална Европа.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заминава за Брюксел, след като участва в гласуването на вота на недоверие срещу правителството, съобщават от пресцентъра на партията.

В европейската столица той ще има срещи с френския президент Еманюел Макрон и с премиерите на Белгия – Александер де Кро, на Нидерландия – Марк Рюте, на Люксембург – Ксавие Бетел, на Естония – Кая Калас, и на Ирландия – Мишел Мартин.

Припомняме, че след разговори с част от изброените лидери, начело с Макрон, лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков доби самочувствие да постави условие – че би влязъл в голямото либерално семейство, но настоява ДПС да бъде временно замразено.

Мустафа Карадайъ ще участва в Срещата на върха на европейските либерали, която ще се проведе в белгийската столица преди Европейския съвет (23-24 юни 2022 г.).

Срещата на върха събира държавни глави, еврокомисари, партийни лидери и членове на европейския парламент. В нея ще участват шестима еврокомисари.

COMMENTS

WORDPRESS: 0