Карадайъ`2022: От сарая на Ердоган към изборите на 2 октомври

Карадайъ`2022: От сарая на Ердоган към изборите на 2 октомври

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика/   Мустафа Карадайъ тръгна на предизборен поход`2022 от сарая на Ердоган с цел 35-40 депутати на ДПС в 48-

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика/

 

Мустафа Карадайъ тръгна на предизборен поход`2022 от сарая на Ердоган с цел 35-40 депутати на ДПС в 48-мия парламент на България.

Това е елементарният прочит на 48-часовото пребиваване на председателя на ДПС в Турция.

Първата реакция на българина е „40 депутати – възможно ли е това?“.

Етническият турчин у нас и роднината му изселник в Бурса би задал актуалния въпрос „А отцепникът Хюсеин Хафъзов в тези 40 ли ще е?“.

Кахърите и очакванията на ромския електорат имат пресечна питанка – „Бойко Рашков нали на тези избори няма да бъде министър“.

 

С Ердоган отзад;

с толкова много партийни структури в страната;

със солиден брой мотивирани представители в почти всяко населено място в южната съседка с големи изселнически общности;

със забележителна концентрация на изборджии по върховете на партията;

а и с Ахмед Доган начело,

за ДПС няма да е проблем да прескочи психологическата бариера от 400 000 гласа. А всеки резултат от 350 000 гласа надолу би означавало Доган да пише на хората си „Слаб“ 2 плюс.

Големият бонус за ДПС и на тези избори няма да е подкрепата от Ердоган, а фактът, че останалите партии странят от избирателите, които традиционно гласуват за ДПС, и дори от тези в смесените региони, които просто вече пасуват. С изключение на ГЕРБ, която партия отчете пробиви в една пета от зоната на влияние на ДПС, другите се държат или като скрит коз на Доган, или поведението им е а ла „Аз не познавам жив турчин в България, как да работя предизборно с тях“.

 

Ако Бойко Борисов си беше изпълнил изборната норма през пролетта на миналата година, днес премиерът на България щеше да се казва Даниел Митов, а вицето – Мустафа Карадайъ.

А за Вот`2022 лидерът на ГЕРБ, най-добрият български ахпап /приятел/ на Реджеп Тайип Ердоган, върши други щуротии, които са в ущърб на ДПС. Напъните Борисови обезсмислят някои силни ходове на Карадайъ.

/Следва/

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0