Кандидати отговарят на всякакви въпроси: Кое е по-вероятно – „Арда“ да играе на „Камп Ноу“ или кандидат на „ЛЕВИЦАТА!“ да стане кмет на Кърджали!?

24rodopi.bg/Избори В последния ден на предизборната кампания задаваме малко по-нестандартни/по-човешки въпроси на проф. Любомир Халачев и Ангел Коджа

24rodopi.bg/Избори

В последния ден на предизборната кампания задаваме малко по-нестандартни/по-човешки въпроси на проф. Любомир Халачев и Ангел Коджаманов – младши.
Проф. Любомир Халачев е български кинооператор, сценарист, режисьор, продуцент и преподавател. Професор, доктор по изкуствознание. Водач на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Кърджали.
Ангел Ангелов Коджаманов е трети в листата. Той е четвърто поколение потомък на стари кърджалийски родове, с близо 100-годишна история в града и тракийски бежанци от Беломорска Тракия. Сега е студент по право в пети курс в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 
 Опитът и младостта. Кърджали, България, визия, развитие… Блиц въпроси и отговори:
 
 -Защо в Кърджали?
Халачев: Отговорът е прост – защото нашите приятели в Кърджали ме поканиха и ме припознаха като свой кандидат от цялата листа на ЛЕВИЦАТА. Може би защото преди мен депутати са били Георги Първанов и Стефан Данаилов! А може би защото съм от стар тракийски род… Но понеже трябва да имам и по-изборен отговор ще кажа: Надявам се без големи акции и фойерверки да направим това, което другите правят с много пари-да убедим хората да гласуват за нас.
Коджаманов: Вярно е, че много млади хора си тръгнаха с еднопосочни билети , но и много са тук и искат градът и България да изглеждат другояче. Аз определено съм от вторите и вярвам, че и част от първите ще се върнат, когато си подредим двора и се надявам стартът да бъде даден в 49-ото Народно събрание с впечатляващото присъствие и поведение на “ЛЕВИЦАТА!”. В Кърджали съм и защото съм четвърто поколение потомък на стари кърджалийски родове, с близо 100-годишна история тук. И предците ми са оставили следи както в духовния живот на града, така и в развитието на знакови предприятия в региона – “Бентонит”, “ЗИЕ” , “Бистрец”. Обичам родния си град.
 
-Знаете ли колко пари ще влязат в джобовете на един кърджалийски депутат при пълен мандат?
Халачев: Нямам понятие, защото първо трябва да имаме пълен мандат. Освен това по-важно е не какво ще влезе в джоба на кърджалийския депутат, а какво ще влезе в джобовете на хората от кърджалийска област. Мисля че сега трябва да мислим само за това.
Коджаманов: Не зная какво е заплащането на народните представители, защото считам, че не това трябва да е аргументът им за участие в политическия живот на страна. Както много мои връстници аз съм студент и работя, за да се издържам.
 
-Защо в политиката?
Коджаманов: За да бъде една държава нормална е необходимо законите да важат за всички, проблемът не е, че нямаме закони, а че те не се прилагат. Много от нас имат мнение, но очакват някой друг да решава вместо тях. Част от обществото разбира, че инструментът, с който се бранят позиции, е политиката. Чрез тази политическа ангажираност аз ще работя категорично за качеството на живот на моите връстници, за достойните старини на моите родители и бъдещето на децата ни. Избрал съм да не бъда съучастник в бездействието, а да се опитам да променя нещо.
 
– Кое според вас е по-вероятно да се случи – “Арда” да се класира за участие в евротурнирите и да отстрани поне три отбора, в парк “Простор” да открият минерална вода и градът да стане известен СПА-център, в някое кътче на планетата да открият прословутия ковчег със съкровища, който преди десетилетия изчезнал от Перперикон, или пък кандидат на “ЛЕВИЦАТА!” да стане кмет на Кърджали?
Халачев: За най-вероятното трябваше да питаме навремето баба Ванга. Но със сигурност мога да кажа, че класирането на „Арда“ и всичко останало може да се случи само ако кметът на Кърджали бъде от ЛЕВИЦАТА.
Затова на 2 април – депутат от ЛЕВИЦАТА, а през октомври силна група в Общинския съвет и наш кандидат за кмет на балотажа…
Коджаманов: Хубаво е да имаме смели мечти, но да не стигаме до комичността в обещанията на някои политици. Винаги се водя от поуката на Асен Босев “Не правете като тях, да не ставате за смях.”, която знам от ранното си детство. С много работа и висок професионализъм, и “Арда” може да играе на “Камп Ноу” , и човек на “ЛЕВИЦАТА!” може да спечели доверието на кърджалийци.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0