Кампания на Общината: Вдигнете по едно боклуче на ден и след месец Кърджали ще е друг!

24rodopi.bg/Общество Вдигнете по едно боклуче на ден и в рамките на месец Кърджали ще съвсем различен – чист и красив, какъвто искаме да бъде! Тази

24rodopi.bg/Общество

Вдигнете по едно боклуче на ден и в рамките на месец Кърджали ще съвсем различен – чист и красив, какъвто искаме да бъде!

Тази кампания стартира Общината, като от екипа на кмета Ерол Мюмюн призовават всеки да се включи през месец април.

„Замърсяването, причинено от хората в нашия град, се вижда навсякъде! Проучвания показват, че личният пример е най-ефективният начин да въздействаме на средата и да променяме поведението на хората, свикнали да замърсяват.

Затова призоваваме до края на април да вдигнете по едно боклуче на ден. Да се снимате и споделите снимките в социалните мрежи с хаштагове

#ОБЩИНАКЪРДЖАЛИ  #ЛесноНаЧисто

 #БезОтпадъци,

#ОбластенсъветБЧККърджали

Ние вярваме, че и най-малкият жест има голям ефект. Ако всеки от нас вдигне по едно боклуче на ден, градът ни ще е много по-чист. Замърсяването е голям проблем и голяма част от българите го отчитат като такъв. Наблюдаваме висока степен на информираност по проблемите на околната среда, както и загриженост от страна на гражданите относно последствията от замърсяването. Като цяло, всички граждани са убедени във важността на своите лични усилия за опазване на околната среда-едва трима на сто заявяват, че техните лични усилия нямат никакво значение за подобряване на околната среда. Вие нали не сте от тези трима?“, посочват от Общината.

Кампанията „Лесно на чисто“ се организира ежегодно в градове в цялата страна. През изминалите години са прилагани различни методи, чрез позитивни и негативни стимули (забранителни или предупредителни табели, инсталации с висок обществен интерес, групови или тематични почиствания и други…

Различните по послание кампании показват, че най- ефективният начин да накараме повече хора да почистват и да не замърсяват е като се създаде положителна мотивация.

Всеки гражданин може да заеме ролята на Посланик на чистотата не само като говори за превенция на замърсяването и рециклирането, а и като активно се ангажира с почистване.

Ако всички ние вдигаме по едно боклуче на ден, то се надяваме, в скоро време, давайки добър пример, да спрем порочната практика на замърсяване на нашите общи публични пространства.

COMMENTS

WORDPRESS: 0