Какво ще направи „Промяната“ първо в Кърджали: Ще отдели града от селата или ще въведе „хелал храна“ в училищата!?

Какво ще направи „Промяната“ първо в Кърджали: Ще отдели града от селата или ще въведе „хелал храна“ в училищата!?

24rodopi.bg/Политика Какво ще направи „Промяната“ в Кърджали, ако успее да вкара достатъчно съветници в Общинския съвет? Ще инициира отделянето на гр

24rodopi.bg/Политика

Какво ще направи „Промяната“ в Кърджали, ако успее да вкара достатъчно съветници в Общинския съвет? Ще инициира отделянето на града от селата, за да не даде възможност на ДПС повече да печели кметския стол в града край Арда или приоритетно ще въведе „хелал храна“ в училищата на общината?

Питането е належащо като логика на предишната активност на сглобения нов екип на „Продължаваме промяната“ в Кърджали, в който попадат радетели на идеята за откъсване на Кърджали от микрорайон Перперек и на искането за изхвърлянето на ястията със свинско месо от менюто на мюсюлманчетата в училище.

В момента ПП-Кърджали е сбор от бивши активисти на партия ДОСТ, сдружение „Алтай“ и някогашни членове на „Има такъв народ“ и други формации, в това число и патриотични организации.

Новият областен секретар на „Продължаваме промяната“ Джевдет Мустафа е бивш председател на „Алтай“ и по негово време проблеми като консумацията на свинско месо в училищните столове, пречките за изучаването на майчин ези и други, стигнаха до всички институции у нас и чуждите посолства. Негови нови партийни събратя са активисти, които са сред инициаторите за отделянето на микрорайон Перперек от Кърджали, за да стане възможна „община град Кърджали“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0