Какво се случва с аматьорския футбол в Родопите: 5 изиграни мача, 4-те са завършили 6:0

24rodopi.bg/Спорт От началото на сезон 2022/2023 в Междуобластната футболна група „Кърджали/Смолян“ са изиграни едва 5 мача, но пък 4-те са завършили

24rodopi.bg/Спорт

От началото на сезон 2022/2023 в Междуобластната футболна група „Кърджали/Смолян“ са изиграни едва 5 мача, но пък 4-те са завършили със странен резултат – 6:0. Лидер в класирането е „Върбица“ (Бенковски) с актив от 6 точки и голова разлика 12:0. Втори е „Искра“ (Черноочене), трети – „дубълът“ на „Крумовград“. Други отбори в групата няма. „Рудозем“ се отказал от участие след първия кръг.

Реално ръководството на Българския футболен съюз заличи аматьорския футбол в Родопите, изключвайки най-добрите отбори от областите Кърджали и Смолян от първенството. Припомняме, че наказанието за част от малките клубове дойде, след като ръководствата им взеха участие в обявения за нелегитимен конгрес, свикан от Димитър Бербатов. Бившият нападател е и основен конкурент за поста на досегашния президент Борислав Михайлов.

Заради имитацията на регионална футболна група в Кърджали, вторият тим на „Арда“ се състезава в Областна група – Хасково. В нея участват 13 отбора, като само един е селски.

На снимката: Лидерът в класирането „Върбица“ посреща днес втория – чернооченската „Искра“. И двата тима са сразили с по 6:0 „Крумовград 2“ и би трябвало да наречем този мач дербито на МОГ „Кърджали-Смолян“

COMMENTS

WORDPRESS: 0