Какво каза кметът на Кърджали пред Херо Мустафа на форум за борбата с корупцията

Какво каза кметът на Кърджали пред Херо Мустафа на форум за борбата с корупцията

24rodopi.bg/Кърджали Община Кърджали към настоящия момент е с най-голям брой електронни услуги, които се предлагат, заяви кметът д-р инж. Хасан Азис

24rodopi.bg/Кърджали

Община Кърджали към настоящия момент е с най-голям брой електронни услуги, които се предлагат, заяви кметът д-р инж. Хасан Азис по време на  националната конференция “Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво” организирана от Международен републикански институт (IRI).

Представен бил доклад с проучване на IRI, касаещо 10 български общини – Стара Загора, София, Перник, Благоевград, Кърджали, Велико Търново, Разград, Русе, Враца и Бургас. В него са измервани възприятията на гражданите за администрацията и прозрачността на процеса на местно самоуправление.

Веднага след панела подписахме “Пакт за противодействие на корупцията“ в присъствието на Пол Маккарти, регионален директор за Европа, Международен републикански институт (IRI), Н.Пр. Херо Мустафа и екипите от изброените общини, информира след приключването на форума кметът на Кърджали и посочи още:

Като кмет на Община Кърджали отбелязах няколко факта:

  1. Местната власт е най-устойчивата власт в България. Местната власт се ползва с най-голяма степен на доверие.
  2. Кметът може да надгражда политики и с последователност да работи и в сферата на борба с корупцията.
  3. На Община Кърджали една от основните цели през годините  е била да развива електронните услуги. Както знаете ние сме третата община в България с въведена система за качеството управление ISO 9001/2000.
  4. Община Кърджали към настоящия момент е с най-голям брой електронни услуги, които се предлагат.
  5. Към кмета на общината е създаден консултативен съвет с представители на браншовите организации, бизнеса и не правителствения сектор по отношение на провежданите политики от страна на кмета. Винаги сме търсили диалог – решенията и отговорностите да бъдат споделени между общината, общинския съвет и обществото. Общината е в ролята на медиатор.

В конференцията са участвали и представители на ръководството на Общинска администрация и общински съветници.

COMMENTS

WORDPRESS: 0