Какви депутати имаше Кърджали едно време!? Ремзи, Ходжата, Амед агата…

24rodopi.bg/Коментари/Политика Какви депутати имаше Кърджали едно време!? Ремзи Осман, Ахмед Юсеин (Амед агата), Мехмед Ходжа,… Кажат нещо и на следв

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Какви депутати имаше Кърджали едно време!? Ремзи Осман, Ахмед Юсеин (Амед агата), Мехмед Ходжа,… Кажат нещо и на следващия ден – водеща новина. Превземаха огромно площи в политическите секции на вестниците, а често и на първите страници.

Казваха нещата 1:1. Смело. Знаеха как се предизвикват политически трус. Не се страхуваха да фокусират общественото внимание върху проблемите на област Кърджали, на хората в Източните Родопи, на етническите турци, на помаците.

И сега има народни представители. Но Кърджали вече не може да се класира за топ новините в централните медии, политическите пък хич.

В последните години повечето от депутатите са бройки от парламентарната ведомост с хубавите заплати – между 5 хиляди и 9 хиляди в 48-мото Народно събрание.

Утре на разширено заседание на Областния съвет на ДПС ще бъде попълнен списък с кандидати за кандидатската листа на партията в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. След скучните номинационни събрания по общини, очакването е за 4-то повторение на списъка, който ще бъде предаден на Ахмед Доган.

Всъщност, списъкът не е толкова важен. Той е демократична формалност.

Пасивността по места кара почетния председател да римейкне, да повтори „стария филм“, в подреждането на листата.

Докато от Кърджали не кажат, че Кърджали трябва да звучи по-гласовито в хита на ДПС, Доган няма зор.

И не защото ДПС ходи при посланик Айлин Секизкьок без Кърджали, или делегация на ДПС пие кафе с Ердоган пак без Кърджали… 

Проблемът е, че Кърджали има големи проблеми и решаването им тръгва от парламентарната трибуна и участието във властта. А там сякаш темата „Кърджали“ е табу.

Хората в Кърджалийско си решават проблемите през Хага, Антверпен, Валенсия, Лондон,… а пътят трябва да е през София.

Кърджали не бива да се възприема като кръпката на ДПС. Кърджали е панталонът на ДПС.

Защо ДПС ли? Защото 90 на сто от останалите партии се държат сякаш в Кърджали са само… „Ние сме за малко тук, на гости, за изборите!“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0